Rajska Jahorina

Rajska Jahorina

Rajska je smještena u srcu Rajske doline, oazi mira na visini 1650 metara iznad mora, daleko od gužvi i vreve moderne Jahorine, a opet tik uz najljepšu stazu na Jahorini – Praču i jedinu u potpunosti pokrivenu sistemom vještačkog osnježavanja.

Udahnuli smo novi život originalnoj jahorinskoj kući, svjedoku vremena u kome je Jahorina stasavala u najbolji planinski centar juga Evrope.

Poslušajte našu priču, priču o dobrim starim vremenima kada se na Jahorinu dolazilo uskim vijugavim drumom, kada nije bilo ni šestosjeda, ni topova, kada je postojala jedna žica i šačica ljudi opčinjenih skijanjem i pitomim padinama Jahorine.

Rajska – prva i originalna, u to je vrijeme bila centar društvenog života Jahorine, a uskoro je postala i centar svijeta. Par metara od naše kuće, 1984. godine nalazila se startna kapija olimpijskog veleslaloma za žene, u kome je trijumfovala amerikanka Debbie Armstrong. Na ovoj stazi su se u to vrijeme redovno održavale trke Svjetskog kupa i Evropa kupa u skijanju, a mnogi skijaši svjetske klase bili su gosti kuće Rajska.

U neposrednoj blizini kuće su tereni savršeni za skijanje/bordanje van uređenih staza – freeride, kilometri netaknutog cijelca koji čekaju na vaš potpis. Za odvažne, na raspolaganju su stručni freeride vodiči. Za nešto manje iskusne pobrinuće se naši licencirani učitelji skijanja, koji će se potruditi da uljepšaju vaš boravak i otkriju vam poneku tajnu, a Jahorina ih krije mnogo.

Na raspolaganju našim gostima su smještajni kapaciteti za 21 osobu, Après-ski & Snack Bar i sunčana terasa sa prelijepim pogledom na padine Jahorine i Rajsku dolinu. U sklopu kompleksa Rajska funkcioniše i prvi hostel na Jahorini, mjesto podređeno sportu, druženju i zabavi.

Tu smo zbog vas, pa Vam nudimo apsolutnu slobodu da izaberete nivo usluge koji vama odgovara, bilo da je to zakup kreveta, sobe, sprata ili cijele kuće, sa ili bez doručka, na bazi polupansiona ili pansiona.

Budite naši gosti i otkrijte pravu Jahorinu!

Slični Projekti