Recite Slobodno

Recite Slobodno

Mreža NVO je nevladina, nepolitička asocijacija, koja okuplja otvorene aktivističke strukture (pojedince i preko 74 NVO organizacija različitih karaktera). Djelovanje Mreže je zasnovano na zakonima, demokratiji, dobronamjernosti, solidarnosti i građanskom aktivizmu.

Približiti slobodu izražavanja u praksi “običnom građaninu”, te ga ohrabriti na slobodu govora.

Projekat je namijenjen populaciji sa slabim pristupom informacijama, nedovoljnim poznavanjem prava i mogućnosti o slobodi govora. Govorimo o “offline” zajednici, u kojoj se fokusiramo na poljoprivrednike, zanatlije, rudare, privrednike, penzionere.

Radeći sa Ljudima koji imaju ograničen pristup medijma i ostalim izvorima informacija koje govore o njihovim pravima, te slobodi govora, možemo znatno uticati na to da se i njihov glas čuje, a njihov problem riješi.

Radi slabe informisanosti i nedostupnosti informacija “offline” zajednice, želimo ih osvijestiti o njihovim pravima, mogućnostima, te slobodi izražavanja.

U samo 3 koraka:

1. Dati “običnom građanu” mogućnost da iznese svoj problem putem njima pristupačnih servisa, u koje ubrajamo: oglasne ploče, radio i TV stanice, ulične akcije, putem pošte, telefonskim putem.

2. Nakon što smo zaprimili informacije o konkretnom problemu sa terena, tim stručnjaka Mreže NVO RS će analizirati isti, te dati prijedloge za rješavanje istoga.

3. Objaviti problem i rješenje na našem portalu, radi transparentnosti i eventualne pomoći ostalim građanima sa istim problemom.

Slični Projekti